За бременни и кърмещи жени

Mollers-pentru-gravide

Рибено Масло от Дроб на Треска MÖLLER’s Омега-3 с Вкус на Лимон се препоръчва на бременни и кърмещи жени, за да се подсигури необходимия прием на Омега-3 мастни киселини и витамини D, A, E:

  • Омега-3 есенциални мастни киселини са изключително важни за оптималното развитие на мозъка и нервната система
  • Витамин D е жизнено необходим за здравината на костната система, зъбите, тъй като регулира усвояването на калций на клетъчно ниво.

В клинично проучване, публикувано в PEDIATRICS* се посочва, че приемът на Рибеното Масло от Дроб на Треска – 10 ml/ ден от 17-тата седмица на бременността и на първите 12 седмици от кърменето определят повишаване с 4,1 точки на IQ (Коефициента на Интелиентност) при деца, когато достигнат 4-годишна възраст.. Изводът от проучването е, че храненето на майката, подходящо обогатено с Рибено Масло от Дроб на Треска, повлиява развитието на детския коефициент на интелигентност.

*Helland, Ingrid B. et al (2003) Maternal Supplementation With Very-Long-Chain n-3 Fatty Acids During Pregnancy and Lactation Augments Children’s IQ at 4 Years of Age. Pediatrics 111(1), p.39-44

Клинични изследвания също показват много положителни съотношения между приема на Рибено Масло от Дроб на Треска по време на бременност и кърмене:

  • Количеството на Омега-3 есенциални мастни киселини, доставени до детето
  • Вътреутробното развитие на бебето

Развитие на зрението и др.