Най-добро качество суров материал

За да се получат висококачествени продукти е важно да се използва най-висококачественият суров материал. Със своята 160-годишна история, ние от Möller’s сме придобили достатъчно опит и сме подготвили поколения от експерти, анагажирани с преработката на рибено масло и масло от дроб на треска. Те знаят къде да намерят най-висококачественият суров материал и как да го превърнат в продукт на изкуството, най-добрия в своята категория.  

Дива Арктическа Норвежка Треска

Рибеното Масло от Дроб на Треска MÖLLER’s се добива от дива арктическа норвежка треска, която се улавя между Лофотен и Вестерален, където се намират най-чистите студени води (с минимално ниво на токсини и замърсяване). Треската идва тук, за да се размножава между февруари и април и тогава се улавя от местни рибари (по най-добре контролиран начин, в съответствие със сегашното законодателство, без заплаха за видовете).  Въпреки че се използва само дробът на треската, нищо не се губи, тъй като останалата част от рибата се използва за храна (продава се на местни магазини и ресторанти).

Треската се доставя ежедневно към местни рибарски магазини в Лофотен и Вестерален и се преработва най-много до 24 часа. Черният дроб на арктическата дива треска е отличен суров материал, благодарение на своя размер, съдържанието на есенциални Омега-3 мастни киселини (DHA and EPA) и витамин D. Непреработеното масло се доставя до фабриката в Осло, където продължава неговото пречистване и се проверява съдържанието му на Омега-3 мастни киселини, нивото на неговата чистота и др.