ИСТОРИЯ НА MÖLLER'S

Магия от Севера

Маслото от черен дроб на треска има дълга история както в народната, така и в традиционната медицина в Северна Европа. Смятан за деликатес в Шотландия и Норвегия от векове, пресният черен дроб на треска е бил почитан за медицински цели много преди Peter Möller да изобрети модерен метод за извличане на здравословното масло от него.

Peter Möller – човекът зад златното масло

Möller’s е основана през 1854 г. от фармацевта Peter Möller. Отдадеността и вярата на Peter в историческите ползи за здравето, произтичащи от пиенето на масло от черен дроб на треска, богато на омега-3 мастни киселини, по-късно доведоха до откриването на естествени нива на витамин A и D, което допълнително увеличи стойността на продукта.

От създаването на компанията Peter Möller се е съсредоточил да подобри методите на обработка, за да оптимизира качеството, чистотата и вкуса на продуктите на Möller’s.

Днес можем да благодарим на Peter Möller, че донесе здравословното масло на хората по целия свят.

Peter Möller 1793-1869

Хронология

Timeline

Момичета, стоящи на опашка, за да получат ежедневната си лъжица Möller's през 1925 г. в началното училище Sandaker, Осло

Съществена част от редовната диета на норвежците от 170 години

Маслото от черен дроб на треска на Möller’s е съществена част от норвежката здравна практика от 1854 г.

През 1929-1963 г. маслото от черен дроб на треска на Möller’s е включено в правителствения училищен проект „Закуската в Осло“, за да се гарантира, че всички ученици имат здравословен и питателен старт на деня си.

100% дива североизточна арктическа треска

Маслото от черен дроб на треска на Möller’s се произвежда от североизточна арктическа треска, добита от водите на Лофотен и Вестеролен.

Всяка година североизточната арктическа треска, местно известна като „Skrei“, преминава през удивително пътуване през Баренцово море, за да стигне до местата си за хвърляне на хайвера край норвежкото крайбрежие. Докато стигнат до норвежкия архипелаг, рибата се превръща в най-здравата, най-силната и най-диетична треска в света – придаваща нейното уникално качество.

Сезонът на хвърляне на хайвера на треска продължава от януари до април. Това е единственият период през годината, когато можете да получите прясно уловена треска.

boat-1

Лофотен - специално място през цялата история

Откакто първите хора дойдоха на Лофотен преди повече от 7 000 години, те са уловили североизточната арктическа треска, известна в цяла Европа поне от 860 г. Не е чудно, че риболовът й е толкова важна част от историята на този регион.

 

Треската е естествено богата на омега-3 мастни киселини, витамини и минерали

Най-високо качество и свежест

Треската, използвана в продуктите на Möller’s, е уловена с традиционни риболовни кораби. Първите стъпки на обработка на черния дроб започват до 24 часа след улова, за да се гарантира най-високо качество и свежест.

Емблематичната зелена бутилка

Емблематичните зелени бутилки на Möller’s не са се променили много, откакто основателят на компанията Peter Möller беше единственият човек, на когото беше позволено да ги пълни като гаранция за качеството на съдържанието им.

От началото Möller’s се продаваше само в аптеките, днес можете да закупите Möller’s в аптеките, но също и в хранителни магазини, дрогерии и в платформи за електронна търговия.